Elektrik KW Fiyatı – Güncel Elektrik kWh Fiyatı – 1kWh Kaç TL

1kwh-elektrik-fiyatı
Elektrik KW Fiyatı - Güncel Elektrik kWh Fiyatı - 1kWh Kaç TL 3

1kWh Elektrik Fiyatları – Ağustos 2024 Güncel Elektrik kWh Fiyatı

Güncel elektrik kwh fiyatları 2024 Ağustos ayında 2,03 TL olarak belirlenmiştir. Bu fiyat mesken aboneliği için geçerlidir. Bilindiği üzere, 240 kWh tüketim limitine kadar bu fiyat geçerli olup, aylık tüketimi 240 kWh miktarını geçtiğinde yani fatura tüketim tutarı 487 TLyi geçtiğinde fiyat 2,22 tl / kwh üzerinden hesaplanmaktadır.

Ticarethane kullanımında ise elektrik kWh fiyatı 4,2 TL olarak belirlenmiştir. 900kWh tüketime kadar bu fiyat geçerlidir.

1kWh Elektrik Neleri Çalıştırır – 1kWh nedir, ne anlama gelir?

1kWh Elektrik, taşıma ve dönüştürme kayıplarını göz ardı ettiğimizde, 1kw lık bir cihazın 1 saat çalıştırılması anlamına gelir. Örneğin 2000w gücündeki bir saç kurutma makinesini 30 dakika çalıştırdığınızda 1 kWh elektrik tüketmiş olursunuz. Veya 10w gücünde led bir ampulü 100 saat çalıştırdığınızda da aynı şekilde 1kWh elektrik tüketmiş olursunuz. Elektrik kWh fiyatı ortalama 2 lira alındığında, Faturanıza vergiler dahil 2,5 tl olarak yansıma yapacak bir tüketim yapmış olursunuz.

Dağıtım Bedeli Nedir? Elektrik Faturasındaki Tüketim Harici Giderler Nedir?

Dağıtım bedeli, elektrik dağıtım şirketi tarafından, yapılan tüketime oranla hesaplanarak tahsil edilmektedir. 1 kWh tüketim için yaklaşık 34 kuruş civarındadır. Dağıtım bedeli dışında elektrik tüketim vergisi, enerji fonu ve KDV de elektrik kwh fiyatı üstüne eklenerek fatura toplam tutarınıza ulaşılmış olur. Kwh tüketiminizin yaklaşık %40 ı kadar ek masraf geldiğinde toplam fatura bedelinize ulaşılmaktadır.

Elektrik Tasarrufu için Güneş Paneli Kullanımı

Elektrik faturanızı düşürmek için yenilenebilir enerji kaynaklarına başvurmak oldukça karlı bir yatırımdır. Günümüzde, öztüketim veya şebekeye satış yapan sistemler 3-4 yıl gibi sürelerde yatırım maliyetlerini amorti etmektedir. Akülü sistemlerde ise bu süre 8 yılı bulabilmektedir. Elektriğin puantaj değerine göre üretim tüketim saatlerinin ayarlanabildiği hibrit akülü sistemlerde yine 3-4 yıl yatırım geri dönüşü alınmakta olup, kesintilere karşı yedek depolama sağlanabilmektedir.

Bütçenize uygun, küçük de olsa yapabileceğiniz güneş enerjisi yatırımı, ilerleyen dönemde elektrik kwh fiyatı zamlanacağı da düşünülerek kesinlikle mantıklı bir yatırım olacaktır. Yenilenebilir enerji yatırımı yapılırken, faturanın tamamen sıfırlanması hedefinize ulaşmak için orta ölçekli bir sistemle başlayıp, faturanın yarısı veya üçte birinin azaltılması, sonrasında gerek duyulursa sistem büyütülerek ihtiyaca göre ayarlanması, en ideal yatırım şekli olmaktadır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Alışveriş Sepeti
×