2024 – 2025 GÜNEŞ PANELİ FİYATLARI

Yenilebilir enerji, doğal çevreden sürekli veya tekrarlamalı olarak ulaşılan kaynaklardan elde edilen enerjidir. Yenilebilir enerji kaynakları; güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, biyokütle enerjisi ve jeotermal enerji olmak üzere birçok çeşidi vardır.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının başında güneş enerjisi yer alır. Güneş enerjisi insanlar için paha biçilemez bir değere sahiptir. Güneş ışığı foton ismi verilen küçük enerji paketlerinden oluşur. Güneşten gelen ışınlar dünyanın ihtiyacının yaklaşık 10 bin katı kadar enerjiyi dünya yüzeyine ulaştırmaktadır. Bu şekilde güneşten gelen enerjiyi kullanarak elektrik üretmek için güneş panelleri günümüzde pek çok yerde karşımıza çıkar. Peki, güneş paneli fiyatları nelerdir? Güneş paneli çalışma prensibi nasıldır? 2021 güneş paneli fiyatları nasıldır? Tüm bu soruları sizler için cevapladık.

 

Güneş Paneli Çalışma Prensibi Nasıldır?

Dünyada küresel ısınmanın etkileri her geçen yıl artmaktadır. Günümüzde, küresel ısınmanın etkilerini azaltmak için insanlar yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmişlerdir. Yenilenebilir enerji deyince akla gelen en önemli kaynak olan güneştir. Güneş enerjisinin ana bileşeni olan güneş panelleri ise oldukça önemli konumdadır. Güneş enerjisi ile çalışan güneş panelleri günümüzde pek çok yerde karşımıza çıkar. Güneş paneli çalışma prensipleri ise şu şekilde gerçekleşir.

Güneş panelleri, solar hücrelerden oluşur. Solar hücreler silikon adı verilen ve de dünyada çok sayıda bulunan elementlerden yapılır. Her bir hücre, pillerde olduğu gibi bir pozitif ve de bir negatif katmandan oluşur. Buna ek olarak güneşten gelen foton, güneş panelinin üzerinde bulunan bu hücre tarafından emildikleri zaman açığa çıkan enerjiler, elektronların özgürce hareket etmelerine yol açar. Elektronlar panelin alt kısmına doğru yol alır ve elektronların bu akımı ile elektrik üretilir. Güneş panellerinde kullanılan silikonun pek çok formları benzerdir ana fark silikonun saflığıdır. Güneş panellerinin verimliliği saflık ile doğru orantılıdır. Silikonun saflığını arttırmak için yapılan işlemler oldukça maliyetlidir.

Güneş Paneli Nelerde Kullanılır?

Güneş panelleri, teknolojinin ilerlemesiyle günümüzde çokça kullanılır hale gelmiştir. Güneş panelleri ihtiyaç duyulan her yerde kullanılabilir. Güneş panellerinin kullanım alanlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Bir evin tüm elektrik ihtiyacını karşılamak için kullanılabilir.

Endüstri uygulamaları veya elektrik santralleri için binlerce güneş panelinin kullanıldığı büyük sistemler de kullanılabilir.

Bina içi ya da dışı aydınlatmalarda kullanılabilir.

Deprem ve hava gözlem istasyonlarında yer alabilir.

İlaç ve aşı soğutma işlemleri için kullanılabilir.

Orman gözetleme kulelerinde yer alabiir.

Deniz fenerlerinde kullanılabilir.

İlkyardım, alarm ve güvenlik sistemlerinde kullanılabilir.

Tarımsal sulama amacıyla su pompajında kullanılabilir.

Uzay ve uydularda enerji sağlayarak dünyaya bilgi sağlamak amacıyla kullanılabilir.

Bunlara ek olarak ülkemizde trafik lambaları, sinyal ışıkları ve sokak lambaları gibi çeşitli alanlarda kullanılmaktadır.

2021 – 2022 Güneş Paneli Fiyatları

Polikristal güneş panelleri piyasada yer alan en uygun fiyatlı güneş panelleridir. Fakat polikristal güneş panellerinin silikon saflığı oranı düşüktür. Bu yüzden verimliliği de düşüktür. Bunu rağmen polikristal güneş paneli fiyatları uygun olduğu için yaklaşık %70 oranında kullanılmaktadır.

Monokristal güneş panelleri ise performans oranları 15-20 oranındadır. Monokristal güneş panellerinin silikon sağlığı oranı yüksektir. Bu sayede verimliliği de fazladır. Monokristal güneş paneli fiyatları ise polikristal güneş paneli fiyatlarına göre oldukça yüksektir. Bu yüzden monokristal güneş panelleri sık sık uzay istasyonlarında, uygularda ve ileri teknoloji ürünlerinde kullanılır.

2022 yılı Munda Solar Yenilebilir Enerji Sistemleri’nin bazı güneş paneli fiyatları şöyledir;

65W Polikristal güneş paneli, 40 USD

105W Polikristal güneş paneli, 60 USD

170W Polikristal güneş paneli, 80 USD

205W Monokristal güneş paneli, 100 USD

Diğer ürünlerimizin fiyat bilgileri için e-mağazamıza göz atabilirsiniz.

Munda Solar Yenilebilir Enerji Sistemleri, sizlere yerli üretim olan Pantec Solar Güneş Panelleri ile kalite ve 10 yıl ürün garantili, 25 yıl performans kaliteli ürünler sunmaktadır.

 

Güneş Paneli kategori sayfamızı ziyaret ederek tüm ürünler hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Sayfada bulunan teknik bilgiler ve bağlantı açıklamaları güncel olup güneş enerji sistemi kurulumu yapmadan önce mutlaka faydalanmanız tavsiye edilir.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Alışveriş Sepeti
×